Slider

Výsuvné sloupky zabrání neoprávněnému vjezdu

Rozvoj města | Červen 2020

Ne každý respektuje značku pěší zóny, a tak „ke slovu“ přicházejí sloupky bránící vjezdu.

Bezpečnost obyvatel je prioritou, a právě z tohoto důvodu město Příbram přistupuje k instalaci výsuvných sloupků zamezujících vjezdu do Pražské ulice.

Pražská ulice je pěší zónou, do které je povolen vjezd pro zásobování v čase od 18.00 do 10. 00. Bohužel se stále setkáváme s případy, kdy je ulice plná automobilů kličkujících mezi chodci nebo kdy se, především o víkendech, promění v parkoviště. Město Příbram z tohoto důvodu přistupuje k instalaci dvou výsuvných sloupků, které budou umístěny na Václavském náměstí, v horní části ulice, a u výjezdu na náměstí T. G. Masaryka. 

„O pořízení výsuvných sloupků jsme rozhodli před několika měsíci a nyní by měla začít jejich instalace. Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí je bezpečnost obyvatel a plynulá regulace dopravy, kdy sloupky na rozdíl od stávajících řetězů mohou být ovládány dálkově a v případě potřeby bude Pražská ulice pro složky integrovaného záchranného systému okamžitě přístupná,“ uvedl příbramský starosta Jan Konvalinka. Časový režim přístupu do ulice bude zachován jako doposud. 

Instalace sloupků, jejichž cena vychází na 1 015 543 korun, by měla být hotova v květnu. Ostatní vjezdy do Pražské ulice budou i nadále zamykány řetězem. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne