Slider

SZM: Přípravy na letní sezonu jsou v plném proudu

Rozvoj města | Červen 2020

S ohledem na současnou ekonomickou situaci se škrtání některých naplánovaných investic nevyhne ani SZM Příbram.

S ohledem na současnou ekonomickou situaci se škrtání některých naplánovaných investic nevyhne ani SZM Příbram. I přesto se však návštěvníci mohou těšit na některé novinky. V areálu venkovního bazénu přibydou nové herní prvky pro děti, zimní stadion plánuje letní veřejná bruslení a SeZaM bistro na Nováku rozšiřuje nabídku občerstvení.

 

Sportovní zařízení města Příbram prošla v posledních několika letech procesem zásadních investičních a opravných akcí, které s sebou přinesly zvýšení celkové kvality jednotlivých středisek. Nejvíce je to viditelné i hmatatelné ve sportovním a rekreačním areálu Nový rybník, který se díky tomu stal vyhledávaným místem k trávení volného času nejen občanů města Příbram. Investic bude pro letošní rok o něco méně, pozornost se bude více upínat k údržbě a opravám. 

V současné době je asi nejstěžejnějším bodem v SZM příprava provozu venkovního bazénu. „Většina prací, zejména těch zednických, které bylo po zimě zapotřebí udělat, je již hotová. Bylo potřeba vyspravit okraje bazénu a spoje betonových panelů, nalepit vlivem mrazu opadané dlaždice a nabarvit okolí bazénu. Samozřejmostí je důkladný úklid, včetně vytrhávání náletů a plevele, vymytí brodítek a přípravy šaten se sociálním zařízením,“ informoval ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba. Novinkou na venkovním bazénu, kterou ocení zejména menší děti, jsou nové herní prvky u dětského bazénu. V letních měsících by SZM také ráda pořádala lekce venkovního cvičení a na konci léta beachvolejbalový hobby turnaj. 

V areálu Nového rybníka se toho udělalo hodně ještě před sezonou. „Máme tu novou hobití vesničku, litorální pásmo s dobrodružnou naučnou stezkou, vstup do vody pro imobilní, u bistra novou skluzavku pro nejmenší a došlo také k rozšíření lávky vedoucí na ostrůvek. V plánu toho bylo ještě mnohem více, ale současná situace bohužel neumožňuje další realizace,“ uvedl Jan Slaba. Plánované projekty jako například parkourové hřiště, výměna velké vodní skluzavky nebo vlastní vratné kelímky pro SeZaM bistro nebyly zrušeny, ale odkládají se v důsledku ekonomického dopadu pandemie koronaviru. V SeZaM bistru na Nováku si letos kromě občerstvení ze stálé nabídky můžete nově dát také například čerstvé sendviče nebo ovocné knedlíky. V plánu jsou opět i tematické večery s nabídkou občerstvení přizpůsobenou vždy dané akci. 

Na zimním stadionu probíhaly během nucené odstávky nejrůznější práce a opravy, nový, krásně bílý nátěr, dostal podkladový povrch obou ledových ploch. Ledové plochy jsou tak nyní zářivější než kdy dříve. „Intenzivně komunikujeme se všemi organizátory nasmlouvaných kempů, turnajů a soustředění a bohužel se zřejmě budeme potýkat s výpadkem některých předem rozjednaných akcí. Účast sportovců na těchto akcích bude také pravděpodobně nižší než obvykle, ať už z důvodu ztížené finanční situace rodin nebo omezení možnosti cestování v případě zahraničních účastníků,“ doplnil ředitel SZM. Volnou kapacitu v obsazenosti ledů budou SZM operativně nabízet v rámci veřejného bruslení. 

Miroslava Poláková, SZM Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne