Slider

Sportovní projekty stopnul covid, jsme připraveni na restart

Sport | Květen 2021

Všechny sportovní kluby v Příbrami už znají jednotlivé termíny, mají rozdělená hřiště a jen čekají na povolení setkávat se.

Když nyní počasí láká ven, můžete si s dětmi splnit některou ze sportovních výzev zveřejňovaných skupinou Sport 2030. Všichni s nadějí čekáme na uvolnění společného sportování, kdy se pro děti spustí letošní ročník Na hřišti to žije.

Město podporuje projekty, které se dlouhodobě snaží o zlepšení pohybového projevu dětí. Jako na jiných aktivitách se i v tomto případě projevila opatření spojená s pandemií covidu-19. Ještě na přelomu března a dubna nefungoval například projekt Trenéři do škol, protože děti do škol nechodily. S trenéry jsme stále ve spojení a připravujeme se na spuštění projektu, jakmile se školáci vrátí do lavic. V začátku se pravděpodobně zaměříme především na venkovní cvičení. 

Nemusíme hovořit o tom, že zejména v této době děti potřebují ještě více pohybu než před začátkem pandemie. Na konci března proto město nabídlo všem školám krátká online cvičení, jež by kompenzovala negativní projevy sezení u počítače. Nyní probíhá pravidelné cvičení na ZŠ Březové Hory s trenéry z Hokejového a tréninkového centra Příbram. Společně s trenéry natáčíme krátká instruktážní videa, která umísťujeme na městském sportovním webu sport.pribram.eu. Všichni učitelé je mohou zařazovat na konec výuky a s dětmi se protáhnout. Pedagogům se tak snažíme aspoň trochu pomoci, neboť rok distanční výuky není jednoduchý a jakákoliv změna ve výuce představuje pozitivní vzpruhu. 

Druhým velkým městským projektem pro děti je Na hřišti to žije. Všechny sportovní kluby v Příbrami už znají jednotlivé termíny, mají rozdělená hřiště a jen čekají na povolení setkávat se. Měli jsme začít ve čtvrtek 1. dubna, ale myslíme si, že nejdříve se tak stane v květnu. Abychom do té doby úplně nezaháleli, vytvořili jsme pravidelné výzvy, které zveřejňujeme každý čtvrtek na facebookové stránce Sport 2030 a na webu sport.pribram.eu. Děti (i dospělí) mohou plnit úkoly a své výsledky zasílat zpět. 

Renáta Vesecká, radní pro sport

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne