Slider

Seriál individuálních běhů pokračuje do konce dubna

Sport | Květen 2021

Regulérní závody to nebyly, ale výkon připomínají účastnické listy. Foto: BBP

Individuální běhy měly zacelit dlouhou závodní mezeru přes zimu a zpestřit běžeckou přípravu. A kondičním běžcům také ukázat, že závod není záležitostí nervozity. Je třeba jen trochu zrychlit a když přichází únava, i zatnout zuby. Tělo samo pozná, kam až může. Navíc běžecká komunita je vesměs družná parta, běh dělá kamarády a je vždy příjemné potkat lidi stejné krevní skupiny.

Když jsme začali vypisovat závody na leden, únor a březen, měli jsme za to, že v dubnu budeme za pandemickou patálií a individuální běhy budou připomínat jen pamětní účastnické listy a e-mailové diplomy. Všechno je jinak. A proto jsme se rozhodli ukončit rozběhané závody až 30. dubna. Závod na Vojnu je tedy ještě otevřen a výsledková listina obsahuje desítky záznamů běžeckých výkonů. 

Od začátku března jsou rozběhnuté také závody na Padáku, kde opravdu platí pořekadlo, že kopce dělají běžce. Všichni, kdo zaregistrují výkon automaticky na svou emailovou adresu, obdrží jako památku účastnický list. Na tratích na Padáku k začátku dubna zapsalo svůj výsledek přes 80 běžců. Jako organizátoři si zvlášť ceníme účasti dětí. Na trati 2,9 km (závod na jedno kolo kolem Padáku) běhají děti za doprovodu rodičů. Na začátku dubna bylo dětských výsledků přes 20, zatím nejmladším běžcem byl Jakub Danda (kat. kluci do 5 let). 

Bonusově jsme označili další trasu – ze Sázek k Hájům a zpět. Můžete si vybrat závod na jedno kolo (4,7 km), nebo pro vytrvalce na dvě kola (9,4 km). Podrobné informace o trati, o výsledcích, stejně jako pro ostatní závody naleznete na stránkách Brdského běžeckého poháru. 

A jak to bude dál? Všechno záleží na pandemické situaci a rozvolňování protiepidemických opatření. V každém případě budou všechny probíhající závody – Vojna, Padák i Sázky–Háje – ukončeny k 30. dubnu. Po tomto datu se všichni, kdo vystoupali na virtuální stupně vítězů, mohou těšit na e-diplomy. 

Petr Butzke, Jan Svoboda, Brdský běžecký pohár

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne