Slider

Nová zařízení umožňují lepší přípravu automechaniků

Krátce | Červenec 2021

Nový přístroj, který pomáhá při výuce budoucích automechaniků. Foto: SOŠ a SOU Dubno

SOŠ a SOU Dubno se zapojily do projektu nazvaného Modernizace praktické výuky auto oborů a podařilo se získat téměř milionovou finanční podporu na pořízení nejnovější technologie pro diagnostiku, opravy a seřizování technických komponentů osobních, užitkových i nákladních automobilů.

Konkrétně byla zakoupena univerzální zkušební stolice s invertorovou regulací otáček pro diagnostiku alternátorů, regulátorů, spouštěčů, diodových desek a dalšího elektro vybavení vozidel. Žáci mají nově k dispozici také modulárně řešený komplex pro měření emisí zážehových a vznětových motorů s technologií Bluetooth a bohatým vybavením, umožňujícím měření mnoha přídavných veličin a schválený pro oficiální měření emisí.

Poslední novinkou je automatický přístroj pro servis klimatizací s chladivem R 1234yf, který vyhovuje nejvyšším požadavkům na zařízení pro servis klimatizačních systémů soudobých automobilů. Toto zařízení je plně kompatibilní s klimatizačními systémy hybridních vozidel a jeho servisní funkce splňují evropské normy.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne