Slider

MHD: nové jízdní řády i test elektrobusu

Krátce | Květen 2021

To je elektrobus Mercedes-Benz eCitaro, který jste mohli zahlédnout v Příbrami.

V posledních týdnech bylo ohlášeno několik novinek v městského hromadné dopravě.

Zejména pro občany Lazce je důležitá informace, že od 12. dubna jezdí z důvodu výstavby kanalizace linka 5A podle výlukového jízdního řádu. Byla přesunuta zastávka „Příbram, Stadion“ ze svého původního místa přímo na objízdnou trasu. Ta vede po komunikaci Ke Stadionu, pokračuje po silnici I/18 do Bohutína a dále do Kozičína a Lazce. Stejnou cestou se vrací zpět do Příbrami na svou obvyklou trasu. Ve výlukovém jízdním řádu došlo u některých spojů ke změnám časových poloh, což je způsobeno prodloužením trasy linky. V závislosti na postupu prací a s tím spojenými uzavírkami komunikací může dojít k dalším změnám, o kterých budou občané informováni.

S otevřením škol souvisí další novinka, a to návrat k běžnému provozu MHD. „Od pondělí 12. dubna jezdí MHD podle běžných jízdních řádů a byl obnoven provoz školního autobusu,“ informoval místostarosta Martin Buršík.

Za zmínku stojí také to, že na začátku dubna si mohli občané vyzkoušet jízdu v elektrickém autobuse Mercedes-Benz eCitaro. Provozovatel MHD Příbram nasadil bus na nejfrekventovanějších linkách a testoval jeho dojezd a jízdní vlastnosti. Podle Martina Buršíka se neuvažuje o zavedení elektrobusů, protože by to s největší pravděpodobností znamenalo výrazné zvýšení nákladů na provoz MHD.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne