Slider

Město požadovalo výraznější úpravy křižovatky na Dolejší Oboře

Doprava | Květen 2021

Okružní křižovatkou u Dolejší Obory denně projedou tisíce automobilů

Dopravní omezení na okružní křižovatce u Dolejší Obory je naplánováno do konce května. Postupně budou upravovány jednotlivé vjezdy. Správce komunikace zde provádí několikatýdenní rekonstrukci, podle vedení města mohla být velkorysejší. 

Jeden z největších dopravních uzlů v Příbrami představuje okružní křižovatka u Dolejší Obory, kterou denně projedou tisíce automobilů a jež v posledních týdnech procházela rekonstrukcí. Křížení je sice dvouproudé, ale část motoristů využívá pouze vnější pruh, což zpomaluje dopravu. V průběhu loňského roku vedlo město s Ředitelstvím silnice a dálnic (ŘSD) několik jednání s cílem prosadit některé dispoziční změny. 

„Chtěli jsme například rozšíření vjezdů na dva pruhy či dedikované pruhy pro přímé odbočení, což by vedlo ke zvýšení plynulosti provozu. Tyto požadavky nebyly vyslyšeny a z našeho pohledu ŘSD realizovalo pouze drobné úpravy a dopravní značení, které ale i tak zvýší bezpečnost při vjezdu a výjezdu,“ uvedl 1. místostarosta Martin Buršík. Podle něj bude Příbram v jednáních se správcem komunikace nadále pokračovat s cílem prosadit výraznější změny, které by zlepšily průjezdnost. 

Časový harmonogram

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne