Slider

Kultura stojí, MKC připravuje rozjezd

Kultura | Duben 2021

Junior klub v této době zeje prázdnotou

Městské kulturní centrum Příbram (MKC) se chystá na letní sezonu a věří, že v červnu a o prázdninách bude moci realizovat kulturní akce. V současné době plánujeme program letního kina, Lesního divadla v Podlesí, Novák Fest, Prokopskou pouť a další akce. Kromě toho pomáháme našim spoluobčanům s registrací při očkování.

 

MKC je nyní centrem Zelených linek. V první vlně epidemie MKC zaštítilo distribuci roušek a nyní řeší očkování. Zrak nejen kulturního centra se však ubírá k světlejším zítřkům. Jednou z nových akcí budou přímé přenosy sportovních utkání českých reprezentantů na MS v hokeji nebo ME ve fotbale. Tyto zápasy se budou promítat na LED obrazovce před Junior klubem. 

V současné době, kdy se kultura ocitá v útlumu, připravuje MKC několik „covidových“ akcí. Jednu z těch aktuálních představuje putování za kulturou, tzv. KulTúra. V rámci procházky navštívíte 16 míst, která jsou kulturními památkami města. Mezi vybrané objekty patří Knihovna Jana Drdy, Divadlo A. Dvořáka Příbram, Junior klub nebo Svatá Hora. Na těchto místech na vás čeká jedna otázka a tři odpovědi. Pokud soutěžící pošlou alespoň pět správných odpovědí, dostanou se do losování a mohou vyhrát vstupenky na blížící kulturní akce. 

Opět se chystá Autokino. To bylo v minulém roce přijato velmi pozitivně, a proto jsme se rozhodli jej opakovat. Předběžně je plánováno na 14., 15. a 16. května. 

Ožívá Junior klub, jenž byl v září otevřen, ale po několika týdnech mu covid vystavil stopku. Nyní zde chce MKC nahrát koncerty kapel Jazz Faces a Origami, sestříhat je a pustit obyvatelům města na sociálních sítích. Ve spolupráci se SZM by se měly v březnu začít nahrávat tzv. podcasty, které budou přinášet rozhovory se zajímavými osobnostmi ze světa kultury a sportu. Zvažuje se i možnost poskytnout prostor Junioru mladým kapelám, které by zde v době uzavření měly zkušebnu. Vše v souladu s hygienickými opatřeními. 

V posledních měsících MKC finalizovalo kalendář akcí, který mohou využívat organizátoři. Hlavním záměrem je předcházet termínovým kolizím. Hned od spuštění jsme zjistili několik možných střetů a řešili přesuny termínů. Aktuálně kalendář čítá na 130 akcí, které organizuje 15 pořadatelů. Přístup mají také složky IZS a další osoby, pro které jsou tyto informace důležité. 

Vlastimil Ševr, Městské kulturní centrum

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne