Slider

Koronakrize uspíšila renovaci divadelního hlediště

Rozvoj města | Červen 2020

Řady nového hlediště se rozvolní, a sezení tak bude pohodlnější.

 

Příbramský kulturní dům oslavil v minulém roce své šedesátiny, je tedy nejvyšší čas k jeho obnově. Letos se dočkáme zcela nových sedadel na velké scéně divadla.

 

Celková rekonstrukce příbramského kulturního stánku by stála stovky milionů korun, a proto ji není možné realizovat najednou. Před pár lety jsme se dočkali nových sedadel v kině, letos je řada na divadle a jeho velké scéně.

„Rekonstrukce byla naplánována na dobu divadelních prázdnin. Situace, kdy divadlo nemohlo a stále nemůže hrát, nás přivedla k myšlence, že by rekonstrukce mohla začít dříve,“ informoval příbramský starosta Jan Konvalinka. Na konci dubna se tak pracovníci divadla pustili do demontáže sedadel a 11. května byly zahájeny stavební práce. 

V rámci projektu nazvaného Úprava hlediště divadla A. Dvořáka v Příbrami se dočkáme zcela nových sedadel, vymalování sálu a instalace indukční smyčky, díky níž si představení užijí i sluchově postižení. Doposud bylo na velké scéně 488 sedadel, při rekonstrukci se jejich počet mírně zredukuje na 425 míst. „Tímto krokem dosáhneme mnohem většího pohodlí, o čemž jsme se mohli přesvědčit již po rekonstrukci kinosálu,“ dodal starosta. 

V nové divadelní sezoně se v hledišti velké scény můžeme těšit na nové uspořádání sedadel, která budou v zelené barvě s hnědými područkami. Celkové náklady na rekonstrukci dosahují necelých 9,5 milionu korun. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne