Slider

Je libo diskotéku, bazén nebo horskou chatu? Máme vše!

Úvodník | Červen 2024

Starosta Jan Konvalinka

Hlavním tématem tohoto čísla Kahanu jsou Sportovní zařízení města Příbram. Příspěvková organizace, která letos slaví dvacet let svého fungování. Je proto nanejvýš vhodné se u „szmáků“ zastavit na kus řeči a zjistit, co všechno dělají, co se jim daří a co je naopak trápí. 

V živé paměti mám okamžik, kdy za mnou přišel mladičký Honza Slaba, který se tehdy, před lety hlásil na místo ředitele Sportovních zařízení města Příbram. Ptal se a vyzvídal, co obnáší práce ředitele velké městské organizace. Měl svou vizi a její hlavní částí byla podpora příbramského sportu a volnočasových aktivit pro malé i velké účastníky příbramského sportovní „provozu“. 

Možná si tehdy všechno představoval malinko jinak. Zakrátko po nástupu do funkce mu došlo, že spíše než manažerem sportu z něj bude stavbyvedoucí, provozní restaurace, provozovatel diskotéky, personalista, vymahač dobytných i nedobytných pohledávek, projektant a vizionář. K tomu časem ještě přibylo „úvazek“ mimo náš katastr. Pod Sportovní zařízení města Příbram spadá i horská chata Granit v šumavském Zadově. Když padaly úvahy na její prodej, Honza Slaba se hrdě přihlásil, že ji „jeho“ organizace zrekonstruuje a bude ji profitabilním způsobem provozovat. 

Portfolio činností Sportovních zařízení města Příbram je nesmírně obsáhlé a neomezuje se jen na provoz sportovních objektů. Tým lidí této příspěvkové organizace stojí i za pořádáním akcí pro veřejnost nebo za poskytováním gastronomických služeb, ostatně značka Sezam pro provozovaná bistra se pomalu, ale jistě propsala do povědomí zdejších obyvatel. Pod už dnes doširoka roztaženými křídly Sportovních zařízení města Příbram se brzy objeví i zbrusu nové dopravní hřiště, které právě prochází komplexní rekonstrukcí. 

Jsou i věci, které Sportovní zařízení města Příbram trápí a jež se nám prozatím nedaří společnými silami vyřešit. O všem se dočtete v hlavním článku Kahanu, který právě držíte v rukách. 

Jan Konvalinka
starosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne