Slider

Granit žije i mimo zimu

Volný čas | Březen 2023

Granit má za sebou první ukončený rok provozu po celkové rekonstrukci interiérů. Foto: SZM Příbram

Rezervovat pobyt v Granitu lze v rezervačním systému chaty Granit na webu chatagranit.cz nebo telefonicky na tel. 601 390 678.

Granit má za sebou první ukončený rok provozu po celkové rekonstrukci interiérů. Návštěvnost byla velmi dobrá, výnosy za rok 2022 činí téměř 1 475 000 korun. V roce 2022 chata Granit přivítala 1100 hostů a průměrná doba pobytu činila tři noci. „Nemalá část zisků se opět do chaty vrací v podobě oprav, údržby, investic a dalších nákladů, nicméně se nám podařilo dostat toto středisko v provozní bilanci do černých čísel, a to vnímám jako velké pozitivum, s ohledem na každoroční ztrátovost v minulých letech,“ řekl ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba. 

Atraktivitu ubytování v tzv. okurkové sezoně, což jsou na horách méně vytížená období na jaře a na podzim, zvyšuje chata Granit různými organizovanými aktivitami. „Pořádáme závody v kárách, karneval na lyžích, promítání letního kina či sousedské grilování, doprovázené programem pro děti. Dále spolupracujeme na akcích s jinými zařízeními v okolí a nově pořádáme vlastní kreativní víkendy s bohatým programem,“ informoval manažer chaty Petr Hruška. 

„Budeme nadále usilovat o podporu společensky kulturní oblasti, například prostřednictvím rozšířené naučné stezky plné úkolů a zajímavostí nebo kreativních víkendů zaměřených na rodiče a děti. Dále pracujeme na rozvíjení sportovních aktivit. V okolí jsou již dlouhodobě pořádány různé přednášky, závody a sportovní akce, na kterých se snažíme participovat,“ dodal Petr Hruška. 

Miroslava Kozohorská
SZM

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne