Slider

Cenu města Příbrami letos přebírá Michal Bodnár

Život v Příbrami | Červen 2024

Cenu města Příbrami letos získává lékař Michal Bodnár. Foto: ONP

Počtvrté se letos v Příbrami předává Cena města Příbrami. Porota vybírala z dvacítky nominovaných, zastupitelé schválili výběr lékaře Michala Bodnára.

Cenu města Příbrami letos získává lékař Michal Bodnár, emeritní primář očního oddělení Oblastní nemocnice Příbram. Cena bude předána během závěrečného koncertu Hudebního festivalu Antonína Dvořáka, který se uskuteční 4. června 2024 v Divadle Antonína Dvořáka Příbram. Vyznamenaný přebírá skleněnou trofej vyrobenou firmou Preciosa a pamětní list. 

V minulých letech trofej převzali Hana Ročňáková, Josef Velfl, Antonín Dvořák III. – in memoriam (2021), Jiří Dohnal (2022) a Ján Chvalník st. (2023). 

Do čtvrtého ročníku Ceny města Příbrami veřejnost nominovala dvacet osobností spjatých s městem napříč všemi sférami. Doporučené návrhy byly posouzeny pracovní skupinou, jejíž členy jmenoval starosta města. Pracovní skupina se na svém jednání 7. února seznámila s návrhy občanů a vybrala kandidáta na ocenění. Návrh pracovní skupiny byl předložen na jednání rady 4. března, zastupitelstvo města projednalo doporučení radních a rozhodlo o výběru osobnosti na svém zasedání 22. dubna. 

Statut Ceny města Příbrami byl schválen zastupitelstvem města v září roku 2020, a to v souladu s ustanovením § 36 odst. 2 a § 84 odst. 2, písmena t) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění. Podle statutu se cena uděluje za významný přínos k rozvoji města Příbrami a regionu a je předávána zpravidla jednou ročně. Mohou ji získat jednotlivci, právnické osoby či kolektivy. Cena může být udělena také „in memoriam“

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne