Slider

Běh Kovohutěmi se vrací

Život v Příbrami | Září 2022

Po tříleté covidové pauze se vrací Běh Kovohutěmi.

Proběhněte si Příbram, Kovohutě i Bohutín. Brdský běžecký pohár pokračuje po prázdninách několika významnými závody. Přidáte se?

 

Po rozpáleném létě vstoupí do své žhavé fáze i letošní 10. ročník Brdského běžeckého poháru, který spojuje závody v regionu. Zájemci tak mají možnost vybrat si trať podle svého gusta či fyzické připravenosti. Organizátoři rovněž připravují bohatou nabídku běžeckých závodů pro děti. 

V sobotu 10. září – po tříleté covidem vynucené pauze – konečně odstartuje jubilejní 50. ročník Běhu Kovohutěmi. Legendární sportovní počin běžce na více než 12kilometrové trati provede po prstenci podbrdských obcí Lhota u Příbrami – Sádek – Drahlín – Obecnice – Oseč – Nové Podlesí). 
„Nově se hlavní závod bude jmenovat Memoriál Eduarda Eliáška na památku zakladatele a dlouholetého ředitele Běhu Kovohutěmi, který v loňském roce zemřel. Každý z běžců by na památku měl dostat účastnickou medaili,“ popisuje za pořadatele Martin Bílek. 

První říjnová sobota poté přivede sportovce do Příbrami. Harmonogram 29. ročníku Běhu města Příbrami nabízí pestrý program: závody pro děti a juniory (startovné gratis), štafetový běh (4 × 2,5 km), závod žen na 5 km a hlavní trať o délce 10 km. Startuje se již tradičně na Nováku. 

O týden později se „maraton“ běžeckých závodů přesune do Bohutína. „Stejně jako vloni se bude startovat od fotbalového hřiště, nikoli u tenisových kurtů,“ upozorňuje Václav Bužek za SK Sporting Bohutín. Připraveny budou jak závodní tratě pro děti, tak přibližně osmikilometrový běh na úpatí CHKO Brdy. 

Lukáš Rozmajzl
Brdský běžecký pohár

Brdský běžecký pohár 2022

4. září: Dobříšská osmička
10. září: Běh Kovohutěmi 
1. října: Běh města Příbrami 
2. října: Hořovický cvoček 
8. října: Běh Bohutínem

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne