Slider

Zkoušky Cambridge English poskytují objektivní zhodnocení úrovně angličtiny

Školství | Listopad 2023

Ze slavnostního předání jazykových certifikátů v Zámečku-Ernestinu. Foto: Jaroslav Bouda

Dobrou znalostí angličtiny potvrzenou mezinárodním jazykovým certifikátem se od letošního září mohou pochlubit další šikovní školáci a studenti z Příbrami a okolí.

 

Certifikát Cambridge English, který si 12. září odnesli žáci a studenti po slavnostní akci v příbramském Zámečku-Ernestinu, je pro ty nejmladší velkou motivací v dalším studiu angličtiny a těm pokročilým přinese výhody v budoucím studiu i zaměstnání. 

Společně se zástupci partnerských škol, zkouškového centra Evropského centra jazykových zkoušek a přípravného centra Jazykového a vzdělávacího centra aspire přišel úspěšným absolventů poblahopřát také místostarosta Příbrami Vladimír Karpíšek. Zkoušky Cambridge English jsou mezinárodně nejuznávanější kvalifikací pro studenty angličtiny, které poskytují objektivní zhodnocení úrovně angličtiny. 

Možnost prokázat se certifikátem a získat tak vyšší bodové ohodnocení v přijímacím řízení na střední školu je jen jednou z výhod. Na většině středních škol a gymnázií si studenti dokladem o jazykové úrovni B1 a vyšší mohou nahradit část maturitní zkoušky z angličtiny. Obstát u zkoušek mezinárodního formátu často znamená věnovat se studiu angličtiny nad rámec svých běžných školních povinností. Výsledkem může být předání dokladu o dosažené jazykové úrovni převyšující požadavky maturitní zkoušky absolventům, kteří ještě ani neukončili základní školu. 

Hana Horáková
aspire jazykové a vzdělávací centrum

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne