Slider

Zimní koncert i výtvarná soutěž ukázaly talent našich žáků

Školství | Březen 2024

Z vystoupení v příbramském divadle. Foto: ZŠ 28. října

Na přelomu ledna zažila ZŠ 28. října velmi pěkný hudební koncert s přízviskem Zimní. Ještě před Vánoci jsme také vyhlásili vítěze celoškolní výtvarné soutěže. A na březen plánujeme Den otevřených dveří pro budoucí prvňáčky a jejich rodiče.

Také v letošním školním roce se v Divadle A. Dvořáka uskutečnil koncert žáků hudebního oboru ze ZŠ 28. října. Tentokrát nenesl název Vánoční jako v předchozích letech, ale Zimní, jelikož se konal 11. ledna 2024. Pod vedením vyučujících Barbory Zívrové a Karolíny Skuhrovcové předvedli žáci veřejnosti lidové i umělé písně, jež byly tematicky zaměřené na zimu, a dále písničky z pohádek a dětských filmů.

Ty pak doplnili hrou na rozmanité hudební nástroje, obzvláště pak zobcové flétny, na které se žáci této školy učí hrát již od prvních ročníků. Výjimkou nebyly ani nápadité taneční doprovody k písním, které v kombinaci se zpěvem a nástrojovým doprovodem tvořily rozmanitý hudební celek. Zaplněné hlediště ocenilo všechna vystoupení nadšeným potleskem. Jarní koncert hudebních tříd se uskuteční 16. května 2024 opět v Divadle A. Dvořáka. Účastnit se může široká veřejnost.

Po velkém pozitivním ohlasu loňské předvánoční celoškolní výtvarné soutěže jsme se rozhodli podobné „klání“ vyhlásit i v letošním školním roce. V hodinách výtvarné výchovy žáci ve všech ročnících vytvářeli výtvarné práce na téma Anděl. Pracovat mohli různými výtvarnými technikami – kresba, malba, koláž, kombinované techniky a další.

V rámci vánočních dílen potom byla uspořádána výstava těchto nejlepších autorů z jednotlivých tříd. Veřejnost měla možnost hlasovat pro absolutní vítěze ve třech kategoriích (1.–3. roč., 4.–6. roč., 7.–9. roč.). Dále byla v letošním roce ještě v každé kategorii udělena na základě hlasování cena učitelů. Ceny a diplomy vítězové získali při slavnostním předání ve vestibulu školy před vánočními prázdninami.

Chystáme se také na přijetí nových žáků. Ve čtvrtek 14. března od 15.00 do 17.00 se uskuteční Den otevřených dveří pro budoucí prvňáčky a jejich rodiče. Zápis do prvních tříd se koná v termínu 1.–6. dubna. Podrobné informace najdete na webových stránkách školy zs28rijna.cz.

Markéta Špaková
ZŠ 28. října

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne