Slider

Zelená linka pomohla s očkováním více než tisícovce volajících

Život v Příbrami | Červen 2021

Zelená linka sloužila po značnou část období pandemie.

Od začátku pandemie provozovalo město Příbram vlastní Zelenou linku pomoci. Mohli na ni volat lidé s žádostmi o radu, pomoc, psychickou podporu a v poslední době také o pomoc s registrací k očkování. Od začátku května byl provoz linky omezován a v červnu už nebude fungovat.

Od ledna do konce dubna využilo pomoci operátorů Zelené linky pomoci města Příbram téměř 1100 volajících, kteří si nevěděli rady s očkováním proti covidu-19. 

Zelená linka sloužila po značnou část období pandemie. Vzhledem k nízkému počtu volajících v posledních týdnech se ji město rozhodlo zrušit. „Zelenou linku pomoci jsme zavedli poprvé v březnu loňského roku, kdy jsme se všichni dostali do zcela neznámé situace a bylo potřeba, aby lidé měli kde najít pomocnou ruku. Postupně jsme linku rozšířili také o linku psychologické pomoci,“ řekl příbramský starosta Jan Konvalinka. S klesajícím zájmem občanů byly poté služby operátorů na zelené lince pozastaveny až do přelomu roku 2020 a 2021. Provoz byl obnoven v lednu letošního roku v souvislosti se zahájením očkování. „Tehdy panovaly velké zmatky a nejistota. Nyní je ale situace stabilizována, a proto jsme služby omezili na dva dny v týdnu s tím, že od června bude číslo deaktivováno,“ dodal starosta. 

Pokud by se opět objevila potřeba provozovat tento bezplatný informační zdroj, je k tomu Příbram připravena.

Nadále také platí nabídka města, která se týká pomoci s převozy na očkování občanů upoutaných na invalidní vozík. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne