Slider

Začněte trénovat. Běhej lesy zveřejnilo termíny

Život v Příbrami | Leden 2021

Brdské lesy jsou pro běžce velmi atraktivní. Foto: Běhej lesy

Závody Běhej lesy oznámilo termíny a spuštění registrace, novinkou jsou také dlouhé trasy. V Brdech se poběží v sobotu 24. července 2021.

 V sezoně 2020 se závodů Běhej lesy zúčastnilo 14 515 závodníků, což je podle pořadatelů historicky nejvíce od roku 2015. Seriál láká závodníky do atraktivních míst české přírody, a to na různé délky tras. Běhá se také v Brdech. 

Sezonu 2021 odstartuje Běhej lesy z Lednicko-Valtického areálu 17. dubna. Trasa závodníky povede skrze zámecký park, přes hráz lednických rybníků nebo třeba kolem chrámu Tří Grácií. Druhým jarním termínem je Běhej lesy Karlštejn 22. května 2021 s výhledy na gotický hrad Karlštejn. 

Na třetí závod sezony vyrazí Běhej lesy na západ České republiky, do Slavkovského lesa v lázeňském trojúhelníku Karlových Varů, Mariánských a Františkových Lázní. Kdo má rád trailovou nálož, může se v červnu vydat na Vysočinu, a to 26. června, kde si užije terén kolem skal Drátěniček, Malinské skály či Devíti skal. Na Vysočině čeká na závodníky trasa o délce 39 kilometrů. 

V červenci se Běhej lesy přesune do CHKO Brdy, kde se proběhnete místním bývalým vojenským újezdem včetně návštěvy Padrťských rybníků. Závod se koná 24. července. Další zastávkou 7. srpna budou Beskydy, závodníky vyveze na start lanovka, a Běhej lesy Bílá je tak jediná ze seriálu se záporným profilem. 

Letní prázdniny završí běh 28. srpna v Jizerských horách, kde si běžci proběhnou slavná místa legendární Jizerské 50 v letní variantě. O dva týdny později, 11. září, za svitu čelovek vyrazí na trať také běžci v nočních Boleticích. Tato trasa bude měřit 34 kilometrů. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne