Slider

Žáci ZUŠ Antonína Dvořáka sklízeli ovace na festivalu ve Španělsku

Život v Příbrami | Leden 2023

Kromě uměleckého čekal na účastníky také turistický program. Foto: ZUŠ Antonína Dvořáka

Začátkem října se naše ZUŠ Antonína Dvořáka zúčastnila mezinárodního hudebního a tanečního festivalu v Malgrat de Mar ve Španělsku. 

Na pětidenní akci vystupovaly školní kapely Evakuace, Ladies and Gentlemen a náš školní dechový orchestr, který byl doplněn o žáky ze ZUŠ J. J. Ryby Rožmitál pod Třemšínem a ZUŠ Březnice. Na celém festivalu se předvedlo několik souborů z celého světa.

Do španělského Malgrat de Mar jsme odjeli reprezentovat naši ZUŠ Antonína Dvořáka Příbram a město Příbram v pondělí 3. října. Po nezbytném odpočinku po náročné cestě museli žáci předvést své umění. 

Kapela Evakuace ukázala, že rock jim jde na jedničku a sklidila obrovské ovace od dalších orchestrů a hostů užívajících si odpolední siestu na místním náměstí. Ve stejném duchu se neslo i vystoupení následující večer, které proběhlo přímo v hotelu. Na řadu přišla kapela Ladies and Gentlemen, která dokázala zvednout ze židlí nejednoho hosta a vytvořila perfektní atmosféru. To vše podtrhl náš dechový orchestr, který jako jediný soubor vyplňoval prostor mezi výstupy dalších kapel. Skladby typu Šly panenky sinicí nebo Kolíne, Kolíne se dočkaly vždy obrovského potlesku. Závěrečné vystoupení, které se uskutečnilo v sobotu dopoledne, jen podtrhlo úžasné výkony našich žáků a našich kapel. 

Kromě nádherného počasí a moře, na které jsme se všichni velmi těšili, jsme měli možnost zavítat do Barcelony, kde jsme navštívili významná místa jako např. chrám Sagrada Família, Katalánské národní muzeum nebo olympijský stadion. Všem se líbilo i místní tržiště, kde bylo možné ochutnat řadu specialit od ovoce po mořské plody. 

Jsme rádi, že jsme mohli reprezentovat s úspěchem naši školu, naše město a jsme rádi za spolupráci s dalšími ZUŠ, konkrétně ZUŠ Březnice a ZUŠ J. J. Ryby. 

Miroslav Mašek
ZUŠ Antonína Dvořáka

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne