Slider

Žáci na Březových Horách využívají nové 3D tiskárny

Školství | Listopad 2022

Do výuky v ZŠ Březové Hory je zapojen i 3D tisk. Foto: ZŠ Březové Hory

Jedním z překvapení, které na začátku školního roku čekalo na žáky ZŠ Březové Hory, bylo rozšíření didaktických pomůcek v učebně informatiky o čtyři nové 3D tiskárny.

 

Nové 3D tiskárny bylo možné pořídit díky dotačnímu programu města Příbram. Jedním zařízením pro 3D tisk již škola disponovala v minulém roce. Přestože se naše škola na financování projektu částečně podílela, bez výrazné finanční podpory ve výši 64 000 korun od města by z vlastních zdrojů na nákup těchto zařízení nedosáhla. 

Žáci se v rámci hodin informatiky, volitelné informatiky a volnočasového kroužku seznamují s programy, s jejichž pomocí se učí modelovat a posléze vytisknout nejrůznější 3D předměty. Tiskárny plánujeme využít i v dalších předmětech tak, abychom děti vedli k získávání digitálních kompetencí. Žáci vytvářejí nejrůznější pomůcky na vyučování, čímž prohlubují své znalosti z jednotlivých předmětů. 

Kromě naplňování cílů polytechnického vzdělávání, v posledních letech tolik žádaného, si mohou domů odnést i fyzickou podobu své svědomité práce. Zkušenosti, znalosti a dovednosti s nejnovějšími digitálními technologiemi získané při základním vzdělávání by žáci měli využít ve svém budoucím studiu a profesní dráze. 

Ludmila Michálková, ZŠ Březové Hory

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne