Slider

Začala druhá etapa obnovy mostu na Rynečku

Krátce | Říjen 2024

Začala rekonstrukce mostu na Rynečku. Foto: archiv

V pondělí 23. září začala druhá etapa projektu, který řeší demolici a výstavbu silničního mostu na Rynečku.

V této fázi dojde k demolici a následné výstavbě první části mostu. Práce budou probíhat tak, aby byl zachován vjezd na parkoviště.

„V oblasti Rynečku je problém s parkováním, proto se při projektování dbalo na to, aby velké parkoviště mezi domy na Rynečku bylo přístupné. Vjezd bude zachován z hlavní komunikace, výjezd z parkoviště bude veden ulicí Ryneček do ulice Špitálská,“ informoval starosta Jan Konvalinka.

Se zahájením druhé etapy souvisí dopravní omezení na komunikaci vedoucí ulicemi Březnická – Čs. armády. Provoz v oblasti, kde bude probíhat stavba, bude sveden do jednoho jízdního pruhu s tím, že doprava bude řízena semafory. Částečné dopravní omezení bude trvat po celou dobu výstavby, tedy jak ve zmíněné druhé, tak i v následující třetí etapě, která bude řešit druhou část mostu. Zmíněné omezení se až na výjimky nedotkne autobusové dopravy.

„Most Ryneček je ve stavu, kdy je jeho obnova potřebná. Přestavba nás na několik měsíců dopravně omezí, ale výsledkem bude nové mostní těleso, které vydrží další desítky let,“ dodal starosta.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne