Slider

Z mistrovství v Kopřivnici si Křivová a Suchopárová přivezly stříbrné poháry

Sport | Duben 2023

Viktorka podávala celou sezonu stabilně dobré výkony. Foto: BK Příbram

Od 3. do 5. března 2023 se konalo MČR žactva v krasobruslení v Kopřivnici. Závod se konal v kategoriích nejmladší žactvo, mladší žactvo a žactvo.

 

Za Bruslařský klub Příbram se na MČR žactva v krasobruslení nominovala z druhého místa do kategorie mladšího žactva Viktorie Křivová. Viktorka podávala celou sezonu stabilně dobré výkony, což ji ve většině závodů přineslo umístění na prvním, respektive druhém místě. 

Její výkonnost stále stoupala, což potvrdila na poslední soutěži v Českých Budějovicích, kde předvedla tři trojité skoky a dva dvojité axely. Bohužel si veškerou smůlu vybrala ve vrcholné soutěži sezony, když po čtyřech pádech skončila mezi 30 závodnicemi na pátém místě. Přesto si Viktorka z mistrovství přivezla pohár za 2. místo v Českém poháru. Stejně jako Viky obsadila 2. místo v Českém poháru v kategorii nováčků starších i Beáta Suchopárová. Obě děvčata jsou velmi pracovitá a ochotná bojovat o každý bod v soutěži. Cenné trofeje jsou pro ně závazkem do příští sezony. 

Úspěchy BK Příbram jsou výsledkem nejen práce sportovců a oddanosti jejich rodičů, ale také dobré spolupráce celého trenérského týmu. Veliký podíl na úspěších má také kolektiv zaměstnanců Zimního stadionu v Příbrami v čele s ředitelem Janem Slabou a samozřejmě významná podpora města Příbram. 

Jitka Charyparová
BK Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne