Slider

Vzděláváme nejenom pedagogy

Školství | Srpen, září 2021

Vzdělávací aktivity jsou určeny nejenom pro pedagogy, ale nově i pro širokou veřejnost.

Projekt Místní akční plán vzdělávání II na území Příbramska, na kterém pracuje tým složený ze zástupců města Příbram, Místní akční skupiny Brdy a Místní akční skupiny Podbrdsko, pokračuje ve snaze přinést zajímavé vzdělávací aktivity nejenom pro pedagogy, ale také nově pro širokou veřejnost.

V květnu jsme zahájili online cyklus rodičovských kaváren, který se setkal s velkým zájmem ze strany rodičů dětí, pro které je určen. S Evou Burdovou jsme se věnovali tématu Jak předcházet šikaně a kyberšikaně u vlastních dětí. Lektorka si připravila povídání o znacích šikany a kyberšikany, jejich odlišnostech, možnostech rodiče těmto jevům alespoň částečně předcházet. V rámci semináře jsme se pokusili najít odpovědi na otázky – co mohu já jako rodič udělat, aby moje dítě mělo dostatečné sebepojetí, jak ho mohu ochránit? Čeho si všímat? Jak být proaktivní v prevenci? 

Další rodičovská kavárna opět se stejnou lektorkou se věnovala velmi aktuálnímu tématu – jak posílit duševní zdraví dětí nejen v koronakrizi a sám zůstat v klidu. Hovořilo se o charakteristikách současného dětství, jak je těžké zvládat distanční výuku a návrat do školy. Ale také o tom, jak mohou rodiče dítě posílit a pomoci mu zažít úspěch, jak být rodičem, který dokáže vlastní dítě posilovat a zajistit mu tak dostatečné sebepojetí a sám sebe zbytečně nestresovat. Hodnocení účastníků bylo velmi kladné. Cyklus rodičovských kaváren bude pokračovat od září, proto sledujte naše internetové stránky mappribram.cz a facebookovou stránku „Místní akční plán ORP Příbram“, kde naleznete aktuální informace nejen k plánovaným rodičovským kavárnám. 

Snažíme se přinést zajímavá témata vzdělávacích aktivit pro pedagogy. Semináře určené pedagogům se věnovaly například těmto tématům: Diagnostika a rozvoj schopností dítěte předškolního věku; Šikana a kyberšikana; Syndrom vyhoření a motivace; Formativní hodnocení. Máme radost, že jsou ze strany účastníků velmi kladně hodnocené a provází je široká účast z celého Příbramska. 

Tým projektu MAP ORP Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne