Slider

Výzva k radosti

Krátce | Prosinec 2023

Účinkovat bude osmičlenný pražský soubor Ensemble Hilaris

Dne 16. prosince v 17.00 se v kostele sv. Jakuba v Příbrami bude konat koncert vokální duchovní hudby. Účinkovat bude osmičlenný pražský soubor Ensemble Hilaris.

Program koncertu je podle pořadatelů sestaven tak, aby si odnesl kulturní zážitek i posluchač, který běžně čistě vokální (zpívanou) vážnou hudbu neposlouchá. Bude obsahovat převážně kratší skladby vhodné pro provozování v kostele v adventní době. Skladby skladatelů starších, jako jsou Jacobus Gallus nebo Orlando di Lasso, budou střídat díla soudobých autorů, např. od Arvo Pärta, Guye Forbese nebo Urmase Sisaska. Ensemble Hilaris tvoří čtyři ženy a čtyři muži. Od jeho založení v roce 2010 je jeho uměleckým vedoucím sbormistr a muzikolog Kryštof Spirit.

Ansámbl má za sebou řadu koncertů, účastnil se festivalů v České republice, jako jsou Stamicovy slavnosti, Nekonvenční žižkovský podzim, Theatrum Kuks, Haydnovy hudební slavnosti, festival pravoslavné hudby Archaion Kallos, nebo Musica antica v italském Spilimbergu a dalších. Podtitul koncertu zní Gaudete, tedy výzva k radosti.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne