Slider

Vůz na vývoz polozapuštěných kontejnerů je v provozu

Život v Příbrami | Leden 2023

Nový svozový vůz stál město 8,5 milionu korun. Foto: Eva Švehlová

Ve dvou lokalitách, tedy v ulici Gen. Kholla a v ulici Na Leštině, jsou instalovány nové polozapuštěné kontejnery na komunální i tříděný odpad. Nyní mohou být tato odpadová hnízda plně využívána.

V rámci rekonstrukcí ulic je počítáno také s instalací polozapuštěných kontejnerů jak na komunální, tak na tříděný odpad. První kontejnerová stání tohoto typu jsou v ulici Gen. Kholla a v ulici Na Leštině. S ohledem na zpoždění dodávky objednaného svozového vozu byly doposud nové kontejnery mimo provoz „Od úterý 6. prosince mají Technické služby ve svém vozovém parku nový přírůstek, multifunkční svozový vůz, kterým mohou zajistit vývoz nejen zmiňovaných polozapuštěných kontejnerů, ale také vývoz zvonů na tříděný odpad i klasických kontejnerů,“ uvedl místostarosta Miroslav Peterka. Pořizovací cena vozu je 8,5 milionu korun.

Polozapuštěné kontejnery budou postupně instalovány i v dalších lokalitách města, ideálně při rekonstrukcích ulic a vnitrobloků. Nově se jich dočkají např. občané Březových Hor v rámci probíhajících prací v Prokopské ulici. „V minulém volebním období byl uzavřen kontrakt za 15,2 milionů korun včetně DPH na odběr 112 kusů polozapuštěných kontejnerů v průběhu následujících čtyř let. Aktuálně máme pět kontejnerových hnízd v ulici Gen. Kholla a jedno hnízdo v ulici Na Leštině. Další budou postupně přibývat,“ dodal starosta Jan Konvalinka. 

Eva Švehlová
Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne