Slider

Vítězná trofej z McDonald‘s Cupu putuje do ZŠ Březové Hory

Sport | Červenec - srpen 2022

Pohár nad hlavami vítězů z Březových Hor. Foto: Barbora Verešová

Ve středu 1. června se na teplických Stínadlech uskutečnilo finále zápasů 23. ročníku školního fotbalového turnaje McDonald‘s Cup. První místo v kategorii A vybojoval tým žáků ze ZŠ Březové Hory. Během své cesty k vítězství museli hráči a hráčky porazit 18 týmů.

Fotbalisté ZŠ Březové Hory získali výhru v kategorii A, což je kategorie pro žáky prvních až třetích tříd prvního stupně základních škol. Konkurence a zájem o účast v soutěži byla i v tomto roce veliká. Letos si ho nenechalo ujít na 32 000 žáků z celé České republiky. Rozložení do dvou věkových skupin bylo vyrovnané a v každé skupině soutěžilo na 16 000 dětí.

Ve finále Březohorští porazili ZŠ a MŠ 17. listopadu z Mladé Boleslavi a zápas vyhráli 8:1. „Jsem rád, že jsme si mohli turnaj zahrát. Byla to výzva, ale i zábava. To, že jsme vybojovali první místo, a ještě se náš zápas vysílal v televizi, jsem ani nečekal, ale už teď se strašně těším na ceny, které jsme vyhráli,“ řekl Valéry Koffi. Největší odměnou je návštěva utkání Ligy národů UEFA mezi Českou republikou a Portugalskem, které se uskuteční 24. září. Díky prvenství v turnaji si také užijí ukázkový trénink pod vedením mládežnických reprezentačních trenérů a prohlédnou si Síň slávy českého fotbalu.

„Jsem rád, že se naši žáci zapojili do McDonald‘s Cupu. Je to skvělá příležitost, jak děti pro něco nadchnout, o to víc, když se jedná o sport. Napjatě jsme sledovali jejich postup celou soutěží a když jsem se dozvěděl, že postupují až do celostátního finále, měl jsem z toho neskutečnou radost,“ řekl učitel vítězného školního týmu Jaroslav Brunclík. A dodal: „Je skvělé vidět, jak děti sport baví, jak na sobě pracují a jak spolupracují, jdou společně za svým cílem a vše spolu prožívají. Titul si naši žáci určitě zasloužili, protože tvrdě trénovali a teď si mohou vychutnat zaslouženou odměnu, moc jim to přeji a jsem na ně pyšný.“

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne