Slider

Vítězná krajinka: Osobitý klid a energie

Krátce | Červenec 2021

Autorkou tohoto obrazu Krajina s vycházejícím sluncem je žákyně 8. A Michaela Měšťanová. Vyhrála hlavní cenu. Foto: ZŠ 28. říjan

V době koronavirové distanční výuky jsme pro žáky naší školy vyhlásili výtvarnou soutěž s názvem „Tvořím proti nudě – sílu hledám v přírodě“.

Cílem soutěže bylo odlehčení a zastavení v této nelehké době pomocí fantazie a tvořivosti. Do výtvarné soutěže se mohli zapojit žáci ze všech tříd naší školy bez ohledu na jejich zaměření. Rozlišeny byly dvě kategorie – 1. a 2. stupeň.

Výsledných obrázků se sešlo přes 60 a o to těžší bylo vybrat vítěze. Ze dvou kategorií bylo zvoleno 20 obrázků – tedy 10 umístění pro kategorii. Soutěžící si poté přebírali ceny z oblasti drobné elektroniky a výtvarných potřeb.

Udělena byla také hlavní cena, totiž tablet, v této době nezbytná školní pomůcka. Hlavní cenu, s výraznou převahou hlasů, získala žákyně 8. A – Michaela Měšťanová se svým obrázkem krajiny s vycházejícím sluncem. Krajina zaujala především osobitým klidem, energií a neméně technickým zpracováním. Divák z této přírodní krajiny opravdu může načerpat mnoho síly a inspirace. Vítězné obrázky si lze prohlédnout na webových stránkách naší školy.

P. Volfová Zemanová, H. Vitásková, A. Smotlachová
ZŠ 28. října 1, Příbram VII

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne