Slider

Viktorie Křivová vicemistryní ČR

Sport | Duben 2022

Sedm dvojitých skoků včetně dvojitého Axela. To je Viktorie Křivová. Foto: BK Příbram

Ve dnech 4.–6. března se v Mariánských Lázních uskutečnilo Mistrovství ČR v krasobruslení žákovských kategorií, kterého se v kategorii nejmladších žaček zúčastnila členka Bruslařského klubu Příbram Viktorie Křivová. Na soutěže nastoupilo 30 nejlepších krasobruslařek republikového žebříčku pro sezonu 2021/22.

 

Viktorie Křivová se na MČR v Mariánských Lázních kvalifikovala z druhého místa žebříčku a patřila mezi adeptky na medaili. V soutěži se představila se zcela novým programem a v novém soutěžním úboru. Ve volné jízdě předvedla bez zakolísání sedm dvojitých skoků včetně dvojitého Axela, originální piruety v nejvyšším stupni obtížnosti a náročnou krokovou pasáž a zaslouženě získala stříbrnou medaili. V soutěži zvítězila Veronika Taubeová z Ostravy a na třetím místě skončila Adéla Cerovská z Brna. Viky na stupně vítězů vystoupila v krátké době ještě jednou při vyhlašování výsledků Českého poháru pro sezonu 2021/22 a převzala pohár a diplom za druhé místo. Stupně vítězů měly i tentokrát stejné obsazení i pořadí. 

Bruslařský klub Příbram tak po mnoha letech slaví medailový úspěch na MČR v krasobruslení, když poslední medailistkou byla shodou okolností Viktorčina matka a trenérka Hana Křivová, rozená Charyparová. 

Dalším úspěchem sportovců BK Příbram je třetí místo v seriálu Českého poháru 2021/22 Beáty Suchopárové v kategorii nováčci mladší. Na začátku března pokračovaly také soutěže v poháru ČKS závodem Smíchovská pirueta v Praze. V kategorii mladších žaček se výborně předvedla Johana Harantová, když obsadila třetí místo. Také nejmladší žačky obsadily pěkná místa: Eliška Vaňugová 14., Aneta Blažková 21. a Dominika Halabuková 23. ze třiceti startujících. 

BK Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne