Slider

Víkend plný her a poznávání završilo vítězství Středočechů

Školství | Listopad 2021

Malí rybáři měli zábavu na celý víkend. Foto: Český rybářský svaz Příbram

Tradičního Setkání rybářské mládeže se účastnili také malí rybáři z Příbrami a Rožmitálu pod Třemšínem, kteří reprezentovali Středočeský kraj. A to nadmíru úspěšně. 

První víkend v září se v Zadní Třebani uskutečnilo Setkání rybářské mládeže. Středočeský svaz reprezentovaly děti z rybářského kroužku Rožmitál pod Třemšínem a Příbram s vedoucími Jaroslavou Nassovou a Karlem Vodičkou. Program byl velmi nabitý – tolik výletů a soutěží za jediný víkend. Přijeli jsme v pátek navečer, následovalo ubytování, seznamování a první soutěže se záchrannými složkami. Body se sbíraly za poskytnutí první pomoci, záchranu tonoucího, hasičský útok, dopravní znalosti a střelbu na cíl. 

Druhý den začínal v Praze, kde jsme se rozdělili do skupin. Nejdříve nastal souboj v laser game a bitvy mezi svazy byly opravdu napínavé. Společný oběd umožnil nabrat síly a vyrazili jsme na Petřín na rozhlednu a do skleněného bludiště. Pokračovali jsme hrou hledáním kešek, plnění ne vždy lehkých úkolů a hledání indicií. Kdo došel po souřadnicích do cíle a vyluštil hádanku, stal se vítězem. Náročný den jsme zakončili poslední bodovanou soutěží s názvem Co na to táborníci. 

V neděli nás čekal výlet na hrad Karlštejn s výkladem o životě Karla IV., vyhlášení výsledků všech soutěží a pak cesta domů. Vyhlašování výsledků bylo pro Středočeský kraj tím nejlepším. Podařilo se nám porazit všechny rybářské svazy a odvézt si prvenství. 

Petr Doležal, Český rybářský svaz Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne