Slider

Velikonoční atmosféra v Hornickém muzeu Příbram

Krátce | Březen 2024

Přijďte nasát velikonoční atmosféru do muzea. Foto: HMP

V Hornickém muzeu Příbram si ve dnech 23.–24. a 28.–31. března návštěvníci připomenou, jak nejvýznamnější křesťanské svátky, Velikonoce, oslavovali březohorští havíři na přelomu 19. a 20. století.

Děti i dospělí si v hornickém domku, který se nachází v Havířské ulici č. 105, mohou prohlédnout tradiční výzdobu, podívat se pod ruce šikovným řemeslníkům a také si vlastnoručně vyzkoušet pletení pomlázek, pečení jidášů nebo zdobení vajíček voskem. Vstupné činí 60 korun, otevřeno bude v uvedených dnech od 10.00 do 17.00.

Zvyky a tradice středního Povltaví ožijí také během čtyřdenního programu ve Skanzenu Vysoký Chlumec u Sedlčan, pobočce Hornického muzea Příbram. Ukázky zvyků a rukodělných činností v prostředí venkovských chalup, dvorků a zápraží mohou návštěvníci zažít ve dnech 28.–31. března od 9.00 do 17.00. Vedle malování vajíček a pletení pomlázek je zde čeká také předení na kolovrátku, drátování nebo výroba píšťalek. Během programu nebudou probíhat komentované prohlídky skanzenu, v rámci vstupenky ale bude možné absolvovat volnou prohlídku. Základní vstupné činí 100 korun, snížené 60 korun.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne