Slider

Vánoční besídka jen na dálku

Školství | Únor 2022

Vánoční besídka s jesličkami byla už podruhé bez přítomnosti rodičů. Foto: MŠ Školní

Před dávnými a dávnými časy se odehrál tento příběh… Kdo by jej neznal? I když možná ti nejmenší ještě úplně netuší, proč vlastně Vánoce slavíme. V předvánočním čase si tento prastarý příběh krásně připomněly a zahrály děti v mateřské škole ve Školní ulici.

Děti se oblékly do kostýmů pastýřů, králů, andělů, muzikantů, zvířátek, prostě všech, kdo do správného betlému patří. Ježíška, který klidně spal v jesličkách, hlídala Panna Marie s Josefem a všichni, komu andělé a hvězdičky ukázali cestu, se mu přišli poklonit. 

Je trochu smutné, že již druhým rokem nemohl žádný z rodičů přijít na vánoční besídku svých dětí. Bývalo to vždy tradicí. Díky paním učitelkám, jež s dětmi připravily představení, které nahrály, sestříhaly a video umístily na YouTube, přece jen mohli své malé herce a zpěváky vidět a slyšet. Celý příběh o Ježíškovi v jesličkách, který děti zahrály na školní zahradě, je provázen koledami, jež zazpívaly a zahrály společně s klavírním doprovodem ve své třidě. Za rodiče tímto moc děkujeme. 

Jana Blažková

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne