Slider

V ulici Gen. Kholla bude na dvě stovky parkovacích míst

Rozvoj města | Srpen, září 2021

Revitalizace ulice Gen. Kholla přinese rozšíření parkovacích míst

Revitalizace ulice Gen. Kholla přinese rozšíření parkovacích míst. Začátek rekonstrukce se posunul z důvodu opožděné přeložky kabelů vysokého napětí.

V polovině července začala rozsáhlá plánovaná rekonstrukce v ulici Gen. Kholla, po jejímž dokončení bude v oblasti téměř 200 parkovacích míst.  

Připravovanou rekonstrukci v ulici Gen. Kholla zdržel požadavek na přeložení kabelů vysokého napětí společnosti ČEZ. Nyní probíhají práce jak na zmíněné přeložce vedení, tak na samotné rekonstrukci. „Projekt kromě samotných parkovacích míst počítá s kompletní úpravou prostoru, vybudováním nových kontejnerových stání, instalací osvětlení a parkovými úpravami. Práce začaly v horní části ulice tak, aby se mohlo pracovat souběžně na úpravě uličního prostoru a přeložce distribučního zařízení společnosti ČEZ,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.  

Několikaměsíční stavební práce jsou plánovány tak, aby vždy bylo možné v některých úsecích ulice parkovat. Předpoklad dokončení stavby je do konce letošního roku, záležet bude na klimatických podmínkách. Stavbu vysoutěžila firma Vodohospodářské stavby Plzeň za částku 10 450 708 korun bez DPH. Náklady na přeložku distribučních sítí činí 1 223 802 korun bez DPH.  

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne