Slider

V Příbrami vznikne legální stěna pro graffiti a chystají se další projekty

Názory | Leden 2020

Relaxační areál Nový rybník stále vybízí k hledání nápadů na další aktivity a atrakce, jež by zde mohly fungovat. Příbramský zastupitel Antonín Schejbal píše o několika možnostech.

V příštím roce by se součástí skateparku v areálu Nový rybník měla stát legální stěna pro graffiti. S nápadem jsem nejprve oslovil starostu města a následně ho konzultoval se zkušenými „writery“. Výsledek by měl být hotov na jaře. Street art mám rád a věřím, že legální prostor je v každém případě krok správným směrem. Jsem rád, že vedení města vyšlo vstříc. Vznik plánovaného projektu umožnil také ředitel Sportovních zařízení města Příbram Jan Slaba.

Dalším projektem, za jehož zdárné dokončení se přimlouvám, je parkourové hřiště a nová trampolína. Zúčastnil jsem se setkání s občany pořádaného městem, a i v tomto ohledu držím SZM palce.

Dále doufám, že příští rok své brány otevře letní kino. Není nezbytné, aby se zde promítaly ty nejnovější filmy vyžadující nejmodernější technologii. Myslím si, že většina obyvatel Příbrami by se ráda zašla podívat například na Pelíšky nebo jiné oblíbené české i světové snímky. Místo investice do drahé promítačky by bylo vhodnější vložit peníze do zvelebení areálu (sedačky nebo sociální zařízení).

Antonín Schejbal
příbramský zastupitel

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne