Slider

V Plynárenské bude most s nosností 32 tun

Doprava | Únor 2022

Most vedoucí do Balonky bude letos vyměněn. Foto: Eva Švehlová

Mosty a lávky prošly revizí, díky níž mohl být sestaven seznam stanovující potřeby oprav. Mezi těmito mosty je také ten v Plynárenské ulici, kde by v letošním roce mělo dojít k jeho kompletní výměně. Rada města rozhodla o výběru dodavatele.

V rámci Dynamického nákupního systému na výstavbu, opravu a údržbu pozemních komunikací města Příbram byla vypsána veřejná zakázka Most Plynárenská. Předmětem této zakázky je kompletní demolice stávajícího mostu a výstavba mostu nového. „Na základě mostních prohlídek z minulých let máme daný seznam prioritních oprav a úprav. Prvním mostem, který se bude podle tohoto seznamu realizovat je právě most v Plynárenské ulici, který je jednou z mála propojek do naší průmyslové zóny. Jelikož most je v havarijním stavu, bude přistoupeno k jeho demolici a výstavbě mostu nového, u kterého bude zvýšena nosnost na 32 t,“ uvedl 1. místostarosta Martin Buršík. 

Zájem o veřejnou zakázku projevily dvě firmy, z nichž hodnotící komise vybrala a radě města ke schválení doporučila firmu Strabag, která dala nejvýhodnější cenovou nabídku – 5 696 000 korun bez DPH. S pracemi se bude moci začít po podpisu smlouvy. „Most v Plynárenské ulici není jediným, který v letošním roce projde obnovou. Rekonstruovat se bude také lávka pro pěší přes Příbramský potok na Rynečku, a dále tři lávky a areálu Nového rybníka,“ doplnil informace starosta Jan Konvalinka. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne