Slider

V budově Q-klubu začíná vícejazyčná škola

Školství | Červen 2021

V Příbrami vznikají nová soukromá mateřská a základní škola nazvané All Stars School.

Nabídka příbramských škol a školek se rozšíří o All Stars School, která je koncipována jako soukromá a vícejazyčná vzdělávací instituce. Pro svůj akademický program si kromě českého také vybrala mezinárodní školní curriculum International Early Year Curriculum (IEYC), které se inspiruje britským rámcovým programem EYFS.

V Příbrami vznikají nová soukromá mateřská a základní škola nazvané All Stars School. Podle jejích zakladatelů i vyjádření města by škola měla stačit veškeré registrační a certifikační úkony tak, aby mohla být otevřena 1. září 2021. Po prázdninách se má primárně otevřít první třída školy a školka. 

„Náš program bude obsahovat mezinárodně uznávaný program v angličtině a bude zábavným a praktickým způsobem obohacen o výuku dalších jazyků. Těšíme se na vytváření zajímavých projektů v oblasti základních přírodních zákonů a technických objevů pro všechny věkové kategorie dětí,“ řekla zakladatelka školy Vladislava Godfroy. Akademické zaměření All Stars School zavádí mezinárodní školní program, který se inspiruje britským programem vzdělávání Early years foundation stage (EYFS), jenž stanovuje standardy pro výuku a rozvoj dětí od dvou do pěti let věku. Škola se pak zaměřuje na výuku a rozvoj jazyků, všeobecných znalostí, přírodních věd, etiky a společenských pravidel, umělecký projev a pohybové aktivity. 

Zařízení bude fungovat v budově Q-klubu na Rynečku. „Tyto prostory rekonstruujeme a vybavíme tak, aby se dětem v naší škole líbilo a dobře učilo. Výhodou tohoto umístění je dostatek zelených prostorů, které budovu obklopují, a velké dětské hřiště v těsné blízkosti,“ vysvětlila Vladislava Godfroy. 

​Zápisy do MŠ i ZŠ probíhají až do 31. srpna 2021, nebo do naplnění kapacity školy. Přijímací řízení zahrnuje seznamovací pohovor rodičů s vedením školy a neformální rozhovor s dítětem, online anebo přímo v závislosti na aktuální epidemiologické situace. Školné vícejazyčné mateřské školy pro rok 2021/2022 je stanoveno na 11 400 korun měsíčně při půldenním programu a 15 200 korun při celodenním programu. Školné pro základní školu činí 15 200 korun měsíčně. 

První vítání dětí se má uskutečnit 19. června 2021. „Poté budou následovat další akce koncem léta tak, aby se děti mohly seznámit s novými kamarády a svými učiteli,“ dodala Vladislava Godfroy. Slavnostní otevření školy a vítání prvňáčků se bude konat v posledním srpnovém víkendu za účasti starosty Jana Konvalinky.

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne