Slider

V Březnické u Nováku přibylo osvětlení přechodu

Život v Příbrami | Duben 2021

Na snímku vidíte nové osvětlení přechodu v Březnické ulici. Foto: Eva Švehlová

V Březnické ulici je nové osvětlení přechodu pro chodce. Pokračuje vytipovávání lokalit, kde by bylo možné prostřednictvím osvětlení zvýšit bezpečnost pro pěší.

 

Bezpečnost chodců zvlášť za tmy nebo za šera může zlepšit dodatečné osvětlení „zebry“. V Příbrami se nachází několik přechodů, které nejsou dostatečně osvětleny nebo kde osvětlení zcela chybí. Podle představ vedení města by těchto míst mělo každoročně ubývat. 

„Osvětlení přechodů je v mnohých lokalitách opravdu problematické. Jako první byl novými lampami osazen přechod v Březnické ulici a na realizaci čeká přechod ve Školní ulici. Následovat budou postupně další lokality, aktuálně se připravuje osvětlení přechodů v ulici Edv. Beneše,“ konstatoval příbramský starosta Jan Konvalinka. 

Přechody pro chodce nejsou jediná místa, kde je v poslední době zaváděno veřejné osvětlení. V loňském roce byla nově nasvícena Svatohorská alej a upravovat se bude také osvětlení v okolí areálu Nového rybníka. Jako nevyhovující byly totiž vyhodnoceny LED lampy v řadě od areálu Nový rybník na Flusárnu. Plánuje se jejich výměna za běžné veřejné osvětlení, k čemuž by mělo dojít v rámci připravovaných stavebních úprav vstupu na Nový rybník. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne