Slider

Ulice Jungmannova a Krátká jsou nově jednosměrné

Doprava | Červenec - srpen 2023

Pozor na nové dopravní značení v ulicích Jungmannova a Krátká. Foto: Eva Švehlová

V ulicí Jungmannova a Krátká došlo ke změně dopravního značení, oba silniční úseky jsou nově zjednosměrněny. Tato změna je trvalá.

 

Doprava v příbramských ulicích Jungmannová a Krátká je dlouhodobě komplikovaná. V obytné zóně, která je tzv. dochozí do centra města, často parkují nejen místní občané, ale také ti, kteří zde na celý den „odloží“ automobil. Komplikace navíc nastává v ranní a odpolední špičce, kdy rodiče přivážejí děti do mateřské školy a do ZUŠ. Ulice Jungmannova svojí šíří neodpovídá tomu, aby zde mohlo být potřebné parkování po obou stranách, a navíc obousměrný provoz. 

„Dopravní komplikace ve zmíněné lokalitě jsou nyní řešeny zjednosměrněním ulic Jungmannova a Krátká. Tato změna je změnou trvalou a má napomoci plynulejší, a především bezpečnější dopravě v obytné lokalitě, ve které se navíc nacházejí školská zařízení,“ vysvětlil 1. místostarosta Vladimír Karpíšek. 

Nové dopravní značení motoristům neumožní odbočení do Jungmannovy ulice z Komenského náměstí, ale pouze z ulice Alešova a do části z ulice Krátká. Jednosměrnou je nově i zmíněná ulice Krátká, která pro zněnu není průjezdná z ulice Jungmannova, ale pouze z ulice Smetanova. 

K dalším úpravám provozu, tentokrát v oblasti Drkolnova, dojde v průběhu léta, kdy mají být zjednosměrněny ulice Šeříková a Růžová. 

Eva Švehlová
Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne