Slider

Týraný pejsek snad najde majitele, který o něj bude s láskou pečovat

Život v Příbrami | Březen 2021

Týraný pes byl převezen do útulku. Foto: red

Na začátku února hned několik lidí včetně policie a veterinární správy pomáhalo zachránit týraného psa z naprosto nevyhovujících podmínek. Zvíře bylo nakonec umístěno do útulku, odtud by se mělo dostat k novým majitelům.

V neděli 7. února večer mě kontaktovala jedna občanka, že v blízkosti Drupolu je týraný pejsek. Majitele jsme zjistili snadno, ale kvůli ochraně osobních dat nemůžeme jmenovat. Pejska jsme nafotili a snímky umístili na sociální síť Facebook. Na podporu pejska se ozvalo mnoho lidí včetně paní, která se o něj dva roky stará a tajně ho přes plot krmí. 

Po zveřejnění a facebookových přímluvách uživatelů o lepší péči měl pes už v pondělí zkrácený řetěz na zhruba 1,5 metru. Zvíře bylo bez vody a jídla. To, že začínají mrazy a pes se nemůže dostat ani k boudě, majitele nezajímalo. 

Bylo třeba jednat. Akce na záchranu psa začala v pondělí 8. února po deváté hodině ranní, a to oznámením, že dochází k týrání zvířete. Ve 14.30 přijeli policisté a zástupci veterinární zprávy. Pejska bylo třeba vysvobodit, obojek měl částečně přirostlý ke krku. 

Zvíře bude mít snad šťastné staří, protože se našli lidé, kteří o něj mají zájem. Rovněž na novém umístění bude záležet, jak bude zvíře reagovat na ošetření a jak rychle se zlepší jeho zdravotní stav. 

Chtěla bych poděkovat všem lidem, co se podíleli na záchraně. Protože mojí srdeční záležitostí jsou kočky, ráda bych zde také apelovala na to, aby nebyla topena koťata. S kastrací koček vám mohou pomoci tři příbramské spolky (tématu se více věnoval Kahan 10/2020, lze nalézt v archivu na kahan.pribram.eu). Obrátit se můžete také na jakoukoliv veterinu, případně pište na můj e-mail dasavanousova@seznam.cz

Dagmar Vaňousová Pešková, Komise pro životní prostředí

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne