Slider

Turistická sezona začíná na apríla

Krátce | Duben 2023

Přijďte s námi zahájit turistickou sezonu. Třeba na farmářský trh. Foto: archiv

8.00–12.00: Farmářské trhy na Dvořákově nábřeží

Začít den v Příbrami mohou návštěvníci na tradičním farmářském trhu na Dvořákově nábřeží. Ani děti se nudit nebudou. Zkusí si uplést pomlázku a pomalují si vlastní kraslici.

9.00–17.00: Prohlídka svatohorského muzea s 50% slevou

Expozice provede historií Svaté Hory od jejího založení až do dnešní doby. Zajímá vás, jaké nálezy odhalila nedávná rekonstrukce? Interaktivní výstava, která zaujme děti i dospělé, odpoví.

10.00–17.00: Velikonoce v hornickém domku

Ve velikonočním čase se v Hornickém muzeu Příbram uskuteční akce Velikonoce v hornickém domku. Návštěvníci se seznámí s podobou velikonočních svátků v hornické domácnosti na počátku 20. století: vůně pečiva, lidové popěvky, tradiční výzdoba i um tvůrců lidových řemesel. Zájemci si mohou vše vlastnoručně vyzkoušet – pletení pomlázek, pečení jidášů, zdobení vajíček, výrobu rákosových píšťalek.

9.30 a 14.00: Komentované procházky centrem Příbrami

Zájemci se spolu s průvodkyní projdou po historickém centru královského horního města. Procházky začínají u Informačního centra města Příbram v Pražské ulici 129. Kapacita je omezena na 20 osob, proto je lepší si rezervovat místa předem na e-mailu info@pribram.eu nebo na telefonu 773 747 843. Procházka je zdarma.

9.00–17.00: Výletníci se mohou zastavit v příbramském informačním centru v Pražské ulici pro malou pozornost k zahájení turistické sezony.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne