Slider

Turistická oblast s certifikací a novými členy

Krátce | Listopad 2021

Brdy - přírodní ráj, který určitě stojí za návštěvu. Pramen Litavky, foto Jaroslav Hodrment

Zapsaný spolek Turistická oblast Brdy a Podbrdsko získala certifikaci v rámci tzv. Kategorizace organizací destinačního managementu, který uděluje CzechTourism. Kategorizace byla vytvořena za účelem jejich certifikace.

Tato norma definuje minimální požadavky na činnost, vymezuje jejich kategorie a stanovuje pro ně závazné požadavky, na jejichž základě, jsou-li splněny, může být organizace certifikována. Hlavním cílem je zkvalitnění výkonu a efektivity činností v oblasti destinačního managementu a přispění ke zvýšení kvality realizovaných marketingových aktivit na domácím i zahraničním trhu. Certifikát je platný po dobu 12 měsíců.

„Certifikátu si nesmírně vážíme a zároveň je jeho získání pro nás potvrzením, že se naše práce a zaměření ubírá správným směrem. Certifikační komise ocenila kvalitu připravené žádosti, výkonnost destinace, kvalitní produkty i profesionálně zpracované materiály,“ řekl Václav Švenda, středočeský radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

V letošním roce spolek rozšířil spolupráci s dalšími subjekty. Do činnosti turistické oblasti se zapojilo jako řádný člen město Rožmitál pod Třemšínem, obec Hvožďany a na začátku září město Dobříš. Na základě partnerské smlouvy byla navázána spolupráce s Místními akčními skupinami Brdy a Podbrdsko.

Tisková zpráva, certifikát

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne