Slider

Turisté a cyklisté mají letní turistickou linku

Život v Příbrami | Červenec - srpen 2022

Pro cesty do Brd můžete využít turistický bus MHD č. 5B

Stejně jako v loňském roce vyjíždí i letos přes letní sezonu o víkendech a svátcích turistický autobus, který turisty a cyklisty dopraví z Příbrami na okraj Brd.

Turistická linka MHD 5B poprvé na svoji trasu vyrazila v sobotu 18. června a svým účelům slouží o víkendech a svátcích až do 11. září. „V loňském roce se tato turistická linka osvědčila. Věřím, že i letos ji budou turisté a cyklisté využívat nejen k přepravě mezi příbramskými památkami, ale také při cestě za výlety do Brd,“ podotkl starosta Jan Konvalinka. Oproti loňskému roku došlo v jízdním řádu ke změně – obsluhován bude také Lazec, kam vloni autobus nezajížděl vlivem výstavby kanalizace.

Cestující mohou využívat po celou sezonu čtyři dopolední a čtyři odpolední spoje s tím, že jízdné je nastaveno podle platného tarifu MHD Příbram. Transport jízdních kol, kterých je možné převézt najednou deset, není zpoplatněn. Spoj vyjíždí vždy ze Svaté Hory, projíždí město a pokračuje do Orlova. Časy odjezdů ze Svaté Hory jsou následující: 8.05, 9.05, 10.05, 11.05 a odpoledne 15.00, 16.00, 17.00, 18.00.

Město také informovalo o dočasné změně autobusové zastávky v Balbínově ulici. Do poloviny srpna nebudou obsluhovány autobusové zastávky Příbram, Svatá Hora. Ve směru na Háje lze využít zastávku Příbram, Balbínova, v opačném směru bude zastávka posunuta o přibližně 120 metrů níže. Tyto změny souvisejí s rekonstrukcí v oblasti Na Leštině, kdy dělníci budou upravovat točnu autobusů, opravovat povrchy, budovat autobusový záliv či chodník.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne