Slider

Tříkrálová sbírka vynesla přes 125 000 korun

Kultura | Březen 2022

Tříkráloví koledníci koledovali i v letošním roce. Foto: Charita Příbram

Tříkrálová sbírka se letos konala podvaadvacáté. Díky pomoci dárců se Charitě Příbram podařilo vybrat krásných 125 697 korun. Výtěžek poputuje na nákup nového vozidla pro terénní sociální službu, která v Příbrami a okolí pomáhá rodinám s dětmi.

 

Nad letošní Tříkrálovou sbírkou se do poslední chvíle vznášel otazník. V minulém roce byla sbírka z důvodu nepříznivé covidové situaci omezena jen na online formu. O to více radosti jsme měli, když koledníci tento rok mohli opět vyrazit do ulic. A že byli letos zvláště pilní. 

S úsměvem, kasičkou a písničkou navštívili obyvatele Bohutína, Třebska, Jinec, Pičína, Hluboše, Smolotel, Pečiček a Obecnice. V Milíně nám s koledováním pomohl místní skautský oddíl. Menší i větší koledníci zavítali také do kostela sv. Vojtěcha na Březových Horách a kostela sv. Jakuba na náměstí T. G. Masaryka v Příbrami. A kam skupinky koledníků nestihly zajít, tam alespoň zanechaly své kasičky, tříkrálové nálepky, cukříky a odznáčky. Velké díky patří také Svaté Hoře za uskutečnění benefičního Tříkrálového koncertu. Linoucí se hudba v podání Vepřekova smíšeného sboru pod taktovkou svatohorského regenschoriho Pavla Šmolíka byla pro všechny pohlazením na duši. 

Již druhým rokem mohli lidé také nově přispívat prostřednictvím tzv. Pana Onlajna. K dispozici byly dvě varianty, buď s využitím QR kódu nebo přes webové stránky Tříkrálové sbírky (trikralovasbirka.cz). 

Charita Příbram děkuje všem dobrovolníkům, koledníkům a hlavně těm, kteří přispěli. Máme ze solidarity a ochoty pomáhat velkou radost. Tříkrálová sbírka nabízí nejen cestu pomoci a podpory těm, kteří se ocitli v tíživé životní situaci, ale také jedinečnou možnost se s vámi všemi osobně setkat a společně sdílet radost z dobré věci. A za to jsme moc vděční. 

Jana Hyklová, Charita Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne