Slider

Transparentní účet otevřen, o příspěvek mohou žádat samoživitelé

Krátce | Prosinec 2020

Pomoc je určena pro rodiče samoživitele.

Veřejná sbírka vyhlášená městem Příbram na začátku dubna letošního roku je stále v běhu. O prostředky z této sbírky mohou žádat rodiče samoživitelé, kteří se v souvislosti s koronavirovou epidemií dostali do tíživé životní situace.

V čase uzávěrky Kahanu bylo na transparentním účtu přibližně 80 000 korun. Rodiče samoživitelé, kterým nebyla přiznána státní podpora a kteří se v souvislosti s koronavirem dostali do finančních problémů, mohou nyní žádat o podporu z tohoto účtu. „Podruhé v letošním roce vypisujeme výzvu pro rodiče samoživitele, kteří mohou požádat o podporu z transparentního účtu. Oproti prvnímu kolu navyšujeme možnou částku příspěvku na 4000 korun,“ uvedl starosta města Jan Konvalinka. Formulář žádosti je k dispozici na webových stránkách města, případně je možné kontaktovat Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.

Transparentní účet veřejné sbírky, na který je možné stále přispívat, je veden u České spořitelny: 90018-521689309/0800. Náhled účtu získáte pod webovou zkratkou 1url.cz/kzIA8.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne