Slider

Těšíme se na prvňáčky

Školství | Duben 2020

Příbramská škola v ulici Bratří Čapků se připravuje na zápis prvňáčků.

Příbramská škola v ulici Bratří Čapků se připravuje na den otevřených dveří a zápis prvňáčků. Do školy láká nejen na bilingvní výuku, ale také sport, keramiku, počítače nebo býložravého leguána.

 

Základní škola Bratří Čapků pořádá ve čtvrtek 26. března den otevřených dveří. Přijďte „ochutnat“ fajn atmosféru naší školy. Z velkého terária na vás mrkne ochočený býložravý leguán, na chodbách vyzdobených veselými výtvory žáků se setkáte s mnoha dětmi i učiteli, nahlédnete do všech odborných pracoven, do počítačové učebny, auly s velkými zrcadly a klavírem i keramické dílny.

 

Nově zkouška z Cambridge English

Před čtyřmi lety jsme spustili program bilingvních tříd, ve kterých vyučujeme výtvarnou výchovu a pracovní činnosti už od prvního ročníku v angličtině. Letos jsme přišli s další novinkou – příprava na Cambridge Certificates. 

Sportovci se mohou zapojit do mnoha kroužků (gymnastika, volejbal, florbal, basketbal, házená, zdravotní pohybové hry, sportovní hry), hudebníci si užijí hru na ukulele, ti ostatní se mohou realizovat ve výtvarném nebo zdravotnickém kroužku. Při vaření a pečení v útulné školní kuchyňce se alespoň na chvíli stanete MasterChefem školy, v ručních pracích zdokonalíte svoji zručnost a zrealizujete spoustu skvělých nápadů.

 

Zázemí pro hokejisty

Kromě dalších fungujících tříd se standardním klasickým režimem vyučování se také navracíme ke sportovní tradici školy a v některých třídách nachází zázemí naše nejmladší příbramská hokejová reprezentace. Pro děti s odkladem povinné školní docházky a pro pětileté na škole funguje přípravná třída, kde se dítě systematicky a zábavnou formou připravuje na zahájení vzdělávání v základní škole. 

Zakladatel západní filozofie Aristoteles napsal: „Vzdělávání mysli bez vzdělávání srdce není žádné vzdělávání.“ Prioritou našich pedagogických i výchovných pracovníku je profesionální, ale především lidský přístup jak v oblasti vzdělávání a výchovy, tak i ve volnočasových aktivitách školy (družina, kroužky, ozdravné a sportovní pobyty, výlety, exkurze či jiné zajímavé akce, projekty, soutěže). 

Zápis na ZŠ Bratří Čapků se uskuteční 3. dubna od 14.00 do 18.00 nebo 4. dubna od 8.00 do 12.00. S sebou je třeba občanský průkaz rodiče a rodný list dítěte. 

Petra Petrášková, ZŠ Bratří Čapků

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne