Slider

Téma cukrovky přilákalo do nemocnice desítky zdravotníků

Život v Příbrami | Duben 2020

Přišlo jich víc než šedesát.

Ve středu 26. února uspořádala Oblastní nemocnice Příbram další odborný seminář s panelovou diskusí pro zdravotníky nemocnice i z terénu. Přišlo jich víc než šedesát.

Na jednu stranu trpí v současné době cukrovkou opravdu velké množství lidí, na stranu druhou nabízí moderní metody léčby této civilizační choroby množství léků, pomůcek a postupů, které jsme si ještě před pěti či deseti lety nedovedli představit.

Tématem únorového setkání číslo jedna byla předoperační a pooperační léčba a péče o pacienta s cukrovkou. Vzhledem k tomu, že se o diabeticích dlouhodobě traduje, že se obecně hůře hojí a jejich organismus také hůř snáší invazivní zákroky oproti „jinak zdravým“ lidem, zájem z řad zdravotnických profesí byl opravdu velký.

Jak řekl již v úvodu předseda představenstva příbramské nemocnice Stanislav Holobrada, nemocniční a terénní péče jsou svým způsobem spojené nádoby a s ohledem na společný zájem o naše pacienty je jen dobře, že o sobě nejen „víme“, ale že také spolu spolupracujeme a dost často se i osobně vidíme. Jednou z cest vzájemné komunikace jsou právě akce, jako byla tato.

Martin Janota, Oblastní nemocnice Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne