Slider

Studenti obchodní akademie zazářili na mezinárodním veletrhu fiktivních firem

Školství | Květen 2024

Fiktivní firma příbramských studentů nabízející vybavení pro airsoft. Foto: OA a VOŠ Příbram

Žáci OA a VOŠ Příbram se zúčastnili 29. ročníku Mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze na Výstavišti v Holešovicích, který se konal 20. až 22. března. Přihlásilo se více než 70 firem z devíti zemí Evropy

 

První den veletrhu byl ve znamení příprav prodejních stánků firem a slavnostního zahájení z řad pořadatelů OA Heroldovy sady za účasti významných hostů z ministerstva školství či Magistrátu hlavního města Prahy. Žáci soutěžili v několika kategoriích. Měli za úkol natočit reklamní spot, vytvořit leták a katalog, prezentovat svou firmu před porotou, prokázat svého obchodního ducha a prodat svůj výrobek či službu. Jelikož se jednalo o mezinárodní veletrh, vše probíhalo v anglickém jazyce. 

Jedna ze studentských společností DinoTea nabízela zákazníkům opravdové pití v podobě Bubble Tea a firma A-SoftGuns prodávala vybavení pro airsoft včetně zážitkového teambuildingu. 

Všichni žáci se vžili do role prodejců tak, že bychom nepoznali, že se nacházíme na fiktivním veletrhu firem. Jejich úsilí přineslo ovoce, protože opravdu zazářili a ve všech kategoriích se umístili na předních příčkách: Firma A-SoftGuns: 4. místo Nejlepší stánek veletrhu; 6. místo Nejlepší prezentace; 7. místo Nejlepší firma veletrhu; 8. místo Nejlepší katalog; 9. místo Reklamní spot. Firma DinoTea: 11. místo Nejlepší prezentace; 12. místo Nejlepší katalog; 15. místo Reklamní spot. 

V mezinárodním měřítku (Itálie, Belgie, Lucembursko, Rumunsko, Bulharsko, Německo, Polsko, Slovensko) je to pro naši školu velký úspěch. Studenti získali velmi cenné zkušenosti nejen v oblasti obchodování, ale také se zdokonalili v anglickém jazyce a navázali přátelství pro přeshraniční spolupráci. Fiktivní firmy se mohly prezentovat díky sponzorskému daru společnosti Seyfor. 

Lucie Wágnerová
OA a VOŠ Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne