Slider

Starostové už vědí více o Turistické oblasti Brdy a Podbrdsko

Život v Příbrami | Leden 2020

Setkání starostů Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram se na konci listopadu uskutečnilo v obci Trhové Dušníky. Zástupci obcí a měst regionu projednávali například možnost zapojení do činnosti TO Brdy a Podbrdsko a diskutovali problematiku odpadového hospodářství po ukončení skládkování.

V rámci Valné hromady DSO ORP Příbram se ve čtvrtek 28. listopadu v Trhových Dušníkách uskutečnilo osmé setkání starostů Centra společných služeb (CSS), které je financováno na základě spolupráce se Svazem měst a obcí ČR.

Součástí programu byla i prezentace Turistické oblasti Brdy a Podbrdsko, kterou představila Lucie Kaiserová, vedoucí oddělení cestovního ruchu Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Středočeského kraje, a Zuzana Kučerová, vedoucí Odboru kancelář města Městského úřadu Příbram.

Starostové členských obcí DSO ORP Příbram si prezentaci vyslechli a shodli se, že nabídku případného vstupu nebo partnerství dále projednají. V rámci setkání byly předány informace o tom, že z důvodu prolínání území DSO ORP Příbram s Turistickou oblastí Toulava není možný vstup některých obcí do TO Brdy a Podbrdsko.

Dále se starostové zabývali projednáním návrhu rozpočtu na rok 2020 a návrhu střednědobého výhledu na roky 2020–2023. „Zúčastnění se rovněž dozvěděli o podání žádosti o finanční příspěvek na další společnou poznávací cestu – sdílení dobré praxe. V květnu 2020 budou starostové členských obcí propagovat náš region v Českém Šternberku. Dále byla projednána příprava projektu na rozvoj infrastruktury v oblasti cestovního ruchu – informační tabule do obcí. I nadále se zabýváme otázkou řešení odpadového hospodářství po ukončení skládkování,“ sdělila Blanka Strnadová, předsedkyně DSO ORP Příbram.

Jiří Kužel
DSO ORP Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne