Slider

Starostové o parkovišti i kotlíkových dotacích

Krátce | Leden 2022

Starostové společně jednali o mnoha tématech. Např. nabídkou pomoci při zpracování žádosti o kotlíkovou dotaci.

Ve čtvrtek 11. listopadu 2021 se v Trhových Dušníkách uskutečnilo 12. setkání starostů Centra společných služeb v rámci Dobrovolného svazku obcí ORP Příbram.

Starostové vyhodnotili šest let fungování svazku jako přínosné, a to nejen v oblasti administrativní a právní podpory nebo řešení otázky odpadového hospodářství. Pozitivně hodnotili zejména přínos ze společného setkávání a sdílení dobré praxe. 

Jedním z bodů setkání starostů bylo projednání možnosti zřízení parkoviště P+R u dálnice D4 včetně vytvoření jízdního pruhu pro autobusy. Dalším bodem setkání starostů byla nabídka svazku zpracovat žádosti o tzv. kotlíkovou dotaci pro občany obcí ORP Příbram. Svazek chce takto pomoci občanům obcí, kteří budou muset do 1. září 2022 vyměnit nevyhovující zdroje vytápění. Svazek v říjnu rozeslal informaci k možnostem žádosti opodporu na výměnu starého kotle, kde mohou v krajských výzvách získat nízkopříjmové domácnosti až 95 % dotace. Středočeský kraj má v plánu vypsat nové výzvy nejdříve koncem poloviny roku 2022.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne