Slider

Soustředěni na výtvarno

Život v Příbrami | Leden 2022

Studenti se zabývali významnými osobnostmi výtvarného umění, kteří byli spjati s Příbramí. Foto: ZŠ 28. října

Během pěti dnů na začátku listopadu se uskutečnilo Výtvarné soustředění žáků 9. A naší školy. V rámci výtvarného zaměření třídy prohlubovali žáci dovednosti různých výtvarných technik a poznávali nové výtvarné činnosti a postupy mimo běžné lavice školy.

Během listopadového výtvarného soustředění jsme se každý den zabývali jednou osobností výtvarného světa spjatou s Příbramí. Zajímali nás Jan Čáka, František Drtikol, Hermína Týrlová a Karel Hojden a neopomenuli jsme ani Svatou Horu jako architektonickou inspiraci k vlastní výtvarné tvorbě. 

Žáci si vyzkoušeli kresbu v plenéru i ateliérovou práci a hledali zákoutí města podle starých fotografií a obrázků. K tradičnějším technikám kresby a malby přibylo vyzkoušení si základních technik animace a vzniku animovaného filmu. Navštívili jsme Galerii Františka Drtikola i Hornické muzeum Příbram a pracovní zázemí nám poskytla ZUŠ Antonína Dvořáka Příbram. 

Během tohoto týdne vzniklo mnoho fotografií, obrázků a také tři krátké animované filmy. S našimi výsledky se rádi pochlubíme nejen na stránkách školy, ale i na plánované výstavě v prostorách školy. Deváťáci pracovali trpělivě a nenechali si zkazit dobrou náladu ani pochmurným počasím. 

Hana Vitásková, Alena Smotlachová, Petra Volfová Zemanová - ZŠ 28. října

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne