Slider

Setkání s krásným příběhem a zpěvem mariánských písní

Život v Příbrami | Listopad 2021

Příjemné setkání po letech provázel i zpěv mariánských písní. Foto: Charita Příbram

Charita Příbram a obec Lazsko zorganizovaly shledání seniorek, které se celá léta neviděly. V minulosti se pravidelně setkávaly v kapličce Panny Marie v Lazsku. 

V minulosti vyráželo každou neděli několik žen z Lazska a okolních vesnic na kolech i pěšky, aby se mohly společně setkat, zazpívat a pomodlit v kapličce Panny Marie v Lazsku. Vlivem přibývajícího věku a omezeným fyzickým schopnostem se již několik let tyto kamarádky neviděly. Jediný kontakt byl zachován skrze zdravotní sestřičky z Charity Příbram, které je v rámci rehabilitačního plánu chodí pravidelně navštěvovat. Sestry postupně začaly předávat jejich vzájemné pozdravy ostatním kamarádkám. Silné přátelství, zážitky a společné vzpomínky babiček vedly jednu ze zdravotních sester, Renatu Janovskou, k nápadu zorganizovat opět společné setkání. 

Uskutečnilo se v sobotu 11. září v Lazsku za účasti a podpory ředitele Charity Příbram Jiřího Kaly a místního starosty Františka Bártíka. Hlavním bodem programu bylo samozřejmě navštívení kapličky Panny Marie. Všechny babičky zde byly ředitelem Charity Příbram srdečně přivítány a obdarovány svatohorskými oplatkami a kytičkami, které připravila Eva Lánská. Celou kapličkou se nesl společný zpěv protkaný radostí ze vzájemného znovushledání. Nečekaným překvapením bylo závěrečné pohoštění od lazského starosty Františka Bártíka v nedalekém bývalém Hostinci U Václava, které krásně završilo slunečné sobotní odpoledne. 

Jana Hyklová, Charita Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne