Slider

Seriál individuálních běhů v okolí Příbrami je v plném proudu

Život v Příbrami | Březen 2021

Běhat se dá skoro za každého počasí. V lednu čekaly na individuální závodníky déšť, mlha, břečka, ale také slunce a čerstvý prašan. Foto: BBP

Lednové a únorové individuální běhy, které jsou výplní mezi běžeckými závody Brdského běžeckého poháru a malou náplastí za odložené nebo zrušené závody, překvapily svými sportovními výkony.

 

Lednového individuálního závodu kolem Litavky a v Bohutíně se premiérově účastnilo 37 běžců. Počátek roku připravil na trati lednově rozmarné podmínky – od mrazivé mlhy, přes déšť, oslnivé slunce a prachový sníh až po mokrou sněhovou břečku. Absolutními vítězkami mezi ženami se staly společně Jana Pavlíková a Veronika Tesařová z běžeckého klubu Mimoni shodným časem 46.58. Mezi muži kraloval Petr Pavlišen ze Spartaku Praha 4, a to časem 38.00.

Nejmladším účastníkem lednové akce byl Matěj Černý (2005) reprezentant klubu SK Sporting Příbram s časem 42.21 minuty. Nelze zapomenou na dříve narozené, kteří svými výkony jako už vícekrát dokázali, že věk je jenom číslo. 

První tři běžci v pořadí v každé kategorii virtuálně vystoupali na pomyslnou bednu. Odměnou za dosažený výkon je originální diplom. Ostatní, kteří se umístili pod stupni vítězů, obdrželi účastnický list. Také trochu jako upomínku na tuto i pro běžce podivnou dobu. Vzhledem k epidemiologické situaci byly diplomy i upomínky rozeslány mailem. 

Všichni běžečtí nadšenci, kteří si občas rádi klusnou pro vyvětrání chmurných myšlenek, mají ještě několik desítek hodin pro zdolání únorové výzvy. Start je na křižovatce ulic Zdabořská a V Aleji, naproti restaurace U Pletánků ve Zdaboři. Trasa v délce 8,2 km vede na vrch Vojna a zpět. 

Na březen je připraven individuální běh kolem Padáku a na Svatou Horu. Sedmikilometrová trať v blízkosti příbramské dominanty a někdejší sjezdovky nepatří zrovna mezi rovinaté. Start a cíl budou označeny pod sjezdovkou. Plánek a popis trati (jako i výsledky předchozích běhů) jsou zveřejněny na webu Brdského běžeckého poháru brdskypohar.cz. Na březnový běh zveme běžce, chodce s hůlkami i bez hůlek, zkrátka všechny, kdo se rádi pohybují krajinou. 

Petr Butzke, Jan Svoboda, Brdský běžecký pohár

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne